Το κελάρι της ντροπής

Συγγραφέας: Δημουλίδου, Χρυσηίδα - Χρύσα

978-618-01-0525-4

Κατηγορία: Αισθηματικά / Κοινωνικά

Έτος έκδοσης: 2014

Συγγραφέας: Δημουλίδου, Χρυσηίδα - Χρύσα

ISBN: 978-618-01-0525-4

Σελίδες: 610

Σχήμα: 21χ14

Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Εκδοτικός οίκος: Ψυχογιός

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δεκαετία του '60. Σ' ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας, τρεις αδελφές, η Δήμητρα, η Αναστασία και η Μυρτώ, μεγαλώνουν στη σκιά ενός πατέρα αφέντη και μιας μάνας που δεν έχει λόγο.
Η μόνη έξοδός τους είναι κάθε Κυριακή για την εκκλησία και στο πανηγύρι του χωριού, μία φορά τον χρόνο. Οι καιροί σκληροί, αλλά οι πράξεις σκληρότερες.
Και μια μέρα ο πατέρας τις εγκαταλείπει και εξαφανίζεται. Το κοινωνικό στίγμα είναι βαρύ για την οικογένεια που άφησε πίσω του, όμως μαζί έρχεται και η λύτρωση από τους αυστηρούς κανόνες που έχει επιβάλει.
Σταδιακά τα κορίτσια ξενιτεύονται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και με τον καιρό οι οικογενειακοί δεσμοί κόβονται. Σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα ένα τηλεφώνημα από την πατρίδα θα ταράξει τη μέχρι τότε ήρεμη ζωή τους.
Η επιστροφή στο χωριό τους γίνεται επιτακτική και ο επικείμενος θάνατος της μάνας που άφησαν ολομόναχη χωρίς να ενδιαφερθούν γι' αυτήν θα τις φέρει αντιμέτωπες με μυστικά και αλήθειες που απέκρυψαν. Το παρελθόν γυρίζει στο παρόν ζητώντας απαντήσεις.
Τι συνέβη και τις παράτησε ο πατέρας τους; Γιατί εγκατέλειψαν τη μάνα τους στην τύχη της; Γιατί το πατρικό τους δεν πρέπει να φύγει από τα χέρια τους; Ποιο μυστικό κρύβει το κελάρι στο υπόγειο του σπιτιού; Οι τρεις αδελφές πάνω από την ετοιμοθάνατη μάνα κάνουν μόνο μια ερώτηση: «Μάνα, όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν καθάρισες την ντροπή;»

«Από τα καλύτερα που διάβασα τελευταία!!! Τόσο δυνατό βιβλίο! Και αν και είχε πικρές στιγμές, δύσκολες, στενάχωρες, στο τέλος άφηνε μια γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας... Δεν έχω λόγια για τα συναισθήματα που μου έβγαλε!» Λία

«Πραγματικά το "Κελάρι της Ντροπής" είναι ένα διαφορετικό βιβλίο από αυτά που μας έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η Χρυσηίδα Δημουλίδου. Ένα βιβλίο που αποκλείεται να αφήσει αναγνώστη ασυγκίνητο ή έστω να μην τον προβληματίσει!»  stonasterismotouvivliou.blogspot.gr

«Ένα βιβλίο γεμάτο μυστήριο, αγωνία, συναισθήματα που προκαλούνται στο πέρασμα κάθε λέξης. Χτυπάει μια κατάσταση που τρομάζει και μόνο στη σκέψη!! ένα συγκλονιστικό βιβλίο που δείχνει πόσο μεγάλη αντοχή και υπομονή έχει μέσα του ένας άνθρωπος !!!! Τόσα συναισθήματα δοσμένα με μοναδικό και μεγαλειώδη τρόπο από την κα Δημουλίδου!!» Γιούλι

18,80 €

-31%

12,97 €

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 29 ευρώ
Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6858600

Δες τις προτάσεις μας από τον ίδιο συγγραφέα

Best sellers