Οι κόρες της λησμονιάς

Συγγραφέας: Παπαθεοδώρου, Θοδωρής

978-960-453-654-2

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία

Έτος έκδοσης: 2009

Συγγραφέας: Παπαθεοδώρου, Θοδωρής

ISBN: 978-960-453-654-2

Σελίδες: 627

Σχήμα: 21χ14

Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Εκδοτικός οίκος: Ψυχογιός

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

"Κοριτσάκι τόσο δα ήταν όταν την άρπαξαν από την αγκαλιά μου. Ένα μπουμπούκι το κορμάκι της που δεν αξιώθηκα να το δω ν' ανθίζει. Δεν το χάρηκα. Δεν το χόρτασα. Μόνο τ' αγκάθια. Τ' αγκάθια μόνο χόρτασα. Τα βράδια, όταν οι σκιές της αβάσταχτης απουσίας απλώνονταν και μ' έπνιγαν, στα γόνατα έπεφτα, προσευχόμουν μόνο κι έλπιζα: "Κι αν σου ζητάω πολλά Παναγία μου, μάνα είσαι κι Εσύ και με νιώθεις. Σαν την αγάπη της μάνας, το ξέρεις, Θεέ μου, όμοια δεν υπάρχει σ' αυτό τον κόσμο που 'φτιαξες...".

Γυναίκες του εμφυλίου...

Στάχυα που τα άλεθαν αλύπητα οι μυλόπετρες της Ιστορίας.

Πατρίδα, κόμμα, προδοσίες, επαναστάσεις, αντάρτικα, σφαγές και τέλος, το παιδομάζωμα. Η πιο απάνθρωπη, η πιο σκοτεινή σελίδα του αδελφοκτόνου σπαραγμού.

Γυναίκες του εμφυλίου...

Κεριά αναμμένα.

Σαν την Αγγέλα, τη Μέλπω και την Αριάδνη. Ρωτούσαν, έτρεχαν, πόρτες χτυπούσαν μέρα και νύχτα, με μια μονάχα ελπίδα. Πως ίσως ξανανταμώσουν μια μέρα τα βλαστάρια τους. Κάποιες τα κατάφεραν. Κάποιες άλλες όχι.

Γυναίκες του εμφυλίου...

Μάνες της άδειας αγκαλιάς.

Αυτή είναι η ιστορία τους...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Ο συγγραφέας συνδυάζει τη μυθοπλασία με την ιστορία, χωρίς να προδίδεται η ιστορική αλήθεια. Η βιβλιογραφία που παραθέτει στο τέλος του βιβλίου του τεκμηριώνει τις πληροφορίες του και τις πηγές του. Το μυθιστόρημα είναι ογκώδες αλλά ενδιαφέρον. Η ιστορική καταγραφή των γεγονότων είναι ο στόχος του συγγραφέα - diavasame.gr

9,90 €

-30%

6,93 €

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 29 ευρώ
Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6858600

Δες τις προτάσεις μας από τον ίδιο συγγραφέα

Best sellers